Brommobiel

Wij zijn het vertrouwde adres voor aankoop, onderhoud en reparatie van  brommobielen. Wij zijn officieel Ligier en Microcar Dealer de nieuwste modellen van Ligier en Microcar met de nieuwe euro 4 motor hebben wij natuurlijk in onze showroom staan. Bent u op zoek naar een goede gebruikte brommobiel? Wij hebben altijd een ruime keus tweede hands brommobielen staan. Mochten wij net die ene brommobiel niet hebben staan die u zoekt. Geen probleem, dan kunt u een zoekopdracht geven en dan zoeken wij uw gewenste merk en model.

Wij zijn ook gespecialiseerd in onderhoud en schade herstel van alle merken brommobielen. De brommobiel heeft onderhoud nodig, één keer per jaar of elke 5000 kilometer.

Wat is nou eigenlijk een brommobiel?

Volgens de wet is een brommobiel een bromfiets op meer dan 2 wielen of een lichte vierwieler die:

 voorzien is van een gesloten carrosserie
 een ledig gewicht heeft dat kleiner is dan 425 kg

 een snelheid van maximum 45 km / uur heeft

 u mag een brommobiel rijden zonder rijbewijs alleen (AM) rijbewijs nodig

Welk rijbewijs heeft u nodig om een brommobiel te rijden in Nederland?

Om met een brommobiel te mogen rijden, moet men minimaal 16 jaar zijn en in het bezit zijn van een bromfietscertificaat (= het AM rijbewijs). Als u nog helemaal geen rijervaring hebt, adviseren we u een rijvaardigheidsopleiding bij een erkende rijschool. Met de invoering van het nieuwe rijbewijs AM op 1 oktober 2006 (voor bromfietsen, brommobielen, scooters en snorfietsen) is voor sommige mensen het theorie-examen verplicht geworden. Mensen die al het bromfietscertificaat hebben, dienden dit voor 1 oktober 2009 te laten omzetten in het AM-rijbewijs.

Ook voor nieuwe onderdelen kunt u bij ons terecht. De meest gangbare onderdelen van Ligier, Microcar, Aixam,  hebben wij op voorraad.

Contact

Eperweg 18
8167 LH Oene

telefoon: 0578-641367
fax: 0578-641736
info@garageoene.nl